Pažitka
Název:

Punčová roláda


Punčová roláda


Ingredience:
Těsto:
vejce7 ks
krupicový cukr130 g
hladká mouka180 g
olej40 ml
Sirup:
krupicový cukr100 g
voda110 ml
punč4 lžíce
červené potravinářské barvivo dle potřeby
Na potření:
rybízová marmeláda dle potřeby
Na polevu:
moučkový cukr100 g
citronový šťáva dle chuti
Postup přípravy:

Týden běží hrozně rychle. Všechno se to míhá kolem mě a já nestíhám sledovat, co se děje nebo ne. Škola je příšerná jako vždycky, nemá snad cenu si stěžovat pořád dokola a dokola... 

Na dnešek mám pro vás připravený jen recept a to na roládu, kterou jsem tvořila tátovi k svátku. Leží mi ty fotky v počítači hrozně dlouho, ale pořád jsem se k tomu nemohla dokopat, takže až dneska.

 

1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny.
2. Přimícháme mouku a olej.
3. Těsto rozetřeme na dva plechy a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut každý plech.

4. Z vody a cukru svaříme sirup.
5. Po vychlazení přidáme punč s barvivem a dobře zamícháme.

6. Jeden z korpusů potřeme marmeládou.
7. Druhý položíme na první namazaný, pomáčíme sirupem a potřeme marmeládou.
8. Korpusy stočíme, zabalíme do folie a necháme uležet v lednici (ideálně přes noc).

9. Vybalíme z folie, potřeme marmeládou po povrchu.
10. Smícháme cukr s citrnovou šťávou, aby vytvořil bílou lepivou hmotu.
11. Polevou polijeme povrch rolády.
12. Necháme nějakou dobu uležet v lednici.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Monika Daníšková

    zavřít okno