Pažitka
Název:

Quesadilla s vejci a jalapeňo


Quesadilla s vejci a jalapeňo


Ingredience:
Ingredience:
tortilly2 ks
vejce natvrdo2 ks
tvrdý sýr150 g
zakysaná smetana2 pol. lžíce
jarní cibulka1 hrstka
papričky jalapeňo1 pol. lžíce
chilli vločky1 špetka
sůl1 špetka
olej
Postup přípravy:

Jedna z nejpopulárnějších chilli papriček na světě. Tvoří velké množství 5 - 6 cm dlouhých, zelených plodů, které zráním červenají. Konzumují se buď syrové, nebo sušené, ale nejlepší jsou ještě za zelena naložené ve slanokyselém nálevu.

Sýr nastrouháme nahrubo, 2/3 smícháme se zakysanou smetanou, osolíme a směsí potřeme tortillu. Větší část spíše ke středu. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, vejce na kousky a spolu s jalapeňo papričkami vše rozdělíme na sýrovou směs. Posypeme ještě vločkami chilli nebo papriky a posypeme zbytkem sýru.

Na velkou pánev lehce vymazanou olejem položíme obloženou tortillu a překryjeme ji druhou. Pečeme na mírnějším ohni, aby se sýr rozpustil, spojil obě tortilly, ale aby se tortilly nespálily. Otočíme a dopečeme i z druhé strany.

Nakrájíme na 1/4 nebo 1/8 a jíme nejlépe zabalené do listu římského salátu.





Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno