

| Ingredience: | |
| jemné ovesné vločky | 1/2 hrnku |
| žitná celozrnná mouka | 1/2 hrnku |
| lněná semínka | 1 lžíce |
| studená voda | dle potřeby |
| olivový olej | 1 lžíce |
| sušené oregano | špetka |
| bazalka | špetka |
| himalájská sůl | 1/2 lžičky |
| římský kmín | špetka |
| Náplň: | |
| cizrna | 1/2 plechovky |
| sojová smetana | 3 lžíce |
| červená cibule | 1/4 ks |
| kousek cukety | cca 5 - 8 cm |
| jarní cibulka | 1 ks |
| česnek | 1 stroužek |
| hraška | 1 lžička |
| olivový olej | trochu |
| rajčata, paprika... | na ozdobu |
Všem přeji hezký den, zkoušela jsem tak trochu jiný quiche plněný cizrnou a musím říct, že k salátu jako příloha to bylo opravdu moc dobré, ještě k tomu je zdravý z ovesných vloček a žitné mouky.
Určitě se hodí i jako lehká večeře nebo pohoštění pro přátele. Dělala jsem opět z malého množství tedy na 2ks.
Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C. Připravíme si do mísy vločky, mouku, sůl, koření, olej, také rozdrcené lněné semínko s vodou, přiléváme po troškách vodu, aby se nám vše spojilo a vzniklo celistvé těsto, pořádně promneme. Formičky na tartaletky vymažeme lehce olejem a těsto vymačkáme rukou do formiček, dáme péct. Mezitím si na pánvi osmahneme cibuli, česnek, jarní cibulku, cuketu, cizrnu a přidáme také římský kmín, sůl a pepř. Vše přendáme do mixéru nebo food procesoru a mixujeme do hladka, přidáme smetanu a kapku oleje, pokud je potřeba přidejte opět trošku smetany nebo vodu, ušleháme do krémové konzistence, přidáme hrašku, popřípadě ještě dosolíme a dochutíme (je možné dát trošku bio bujonu alnatura), vytáhneme z trouby připravené krusty a naplníme směsí, vrch poklademe jarní cibulkou, červenou paprikou a rajčátky, dáme péct na dalších 30 minut. (pokud chcete tak vrch zakápněte pikantním chilli olivovým olejem)