Pažitka
Název:

Quiche s dýní a červenou řepou (bez lepku)

bez lepku


Quiche s dýní a červenou řepou (bez lepku)


Ingredience:
Korpus:
kukuřičná mouka1 a 3/4 hrnku
rozehřáté máslo150 g
vejce1 ks
Náplň:
menší červené řepy2 ks
malá dýně Hokkaido1/2 ks
čerstvý kozí sýr100 g
dobromysl hrstka
smetana na šlehání250 ml
vejce3 ks
Postup přípravy:

Tento bezlepkový koláč je inspirován kamarádkou Maruškou, která nám obdobný servírovala při příjezdu do Santa Fé. Po několikadenní cestě, kdy jsme v rámci časových úspor jedli jen "za volantem" to pro nás byla božská mana! Vůbec nejlepší na tom je, že udělat tohle těsto je ještě jednodušší a rychlejší, než dělat klasické křehké těsto.

Kukuřičnou mouku smícháme s rozpuštěným máslem, vejcem a špetkou soli. Připravené těsto vtlačíme do formy na koláč. Perfektně drží i na okrajích. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Řepu nakrájejte na tenké plátky, nebo nastrouhejte nahrubo. Dýni nakrájejte na tenké měsíčky. Smetanu smíchejte s vejci, osolte, opepřete a přidejte dobromysl. Na dno koláče naskládejte řepu, na ni položte měsíčky dýně a kousky sýra. Zalijte směsí smetany a vajec. Pečte na 180 stupňů asi 45 minut.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Nikola Zvonařová

    zavřít okno