Pažitka
Název:

Quiche s hráškem, šunkou a mátou


Quiche s hráškem, šunkou a mátou


Ingredience:
Těsto:
hladká mouka330 g
máslo170 g
sůl6 g
velké vejce (nebo 2 malá)1 ks
studená voda60 ml
Náplň:
hrášek250 g
šunka nakrájená nadrobno150 g
nasekaná máta1 vrchovatá lžíce
mléko250 ml
smetana 33%250 ml
vejce6 ks
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Chuť hráškového quiche mi připomíná nádivku, jaro a velikonoce. Pojďte si zpříjemnit studené podzimní dny vzpomínkou na jarní sílící sluníčko.

POSTUP NA TĚSTO:
Z mouky, soli a másla vypracujte drobenku (pokud  pracujete v robotu, použijte míchací metlu). Přidejte vejce a vodu a vytvořte hladké těsto. Pokud pracujete v robotu, nemíchejte více než 3 minuty. Zabalte do fresh folie a dejte alespoň na 30 min do lednice.

POSTUP NA NÁPLŇ:
Hrášek nasypte do hrnce spolu se špetkou soli a lžičkou másla, zalijte vodou a nechte povařit (vařte jen krátce). Poté zceďte. V míse vyšlehejte vejce, mléko, smetanu a mátu. Přisolte podle chuti a přidejte trošku pepře.

SESTAVTE QUICHE:
Na mírně pomoučněném valu vyválejte z těsta kolo, silné asi 3 mm. Pomocí válečku přeneste do formy. Okraje zařízněte podél venkovního kraje formy a potom zahněte dovnitř tak, aby pod nimi byl takový “půltunel” (viz obrázek níže – naučila jsem se na kurzu v Saint Tropez. Promíchejte hrášek se šunkou a nasypte do formy na těsto a vše zalijte tekutou směsí. Pečte na 160 stupňů 45 minut.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Jana Chotová

    zavřít okno