 Název:
    
    Název:Quiche s lučinou a rajčaty
vegetariánský recept
             Ingredience:
          
	
  	    Ingredience:            
              | Ingredience: | 
| hladká mouka | 280 g | 
| máslo | 160 g | 
| studená voda | 8 lžic | 
| rajčata | 2 ks | 
| vejce | 4 ks | 
| lučina | 300 g | 
| muškátový oříšek | špetka | 
| sůl | špetka | 
| pepř | špetka | 
| čerstvá bazalka / majoránka | hrstička | 
            
        Postup přípravy:Jednoho dne jsem tak v poklidu nakupovala v Albertu, frčela jsem s vozíkem mezi regály a zničeho nic jsem narazila na časopis s recepty, který vydával samotný řetězec prodejen Albert.
V časopisu se nacházel i tento recept. Hned mě zaujal a rozhodla jsem se ho u nejbližší příležitosti vyzkoušet. Nejbližší příležitost byla dneska a slaný francouzský koláč dopadl výborně. Z pekáčku zmizel už za 3 hodiny a já mohla hned začít dělat další.
	
        
- Mouku se solí dáme do mísy s na kousky nakrájeným máslem. Zpracujeme až bude těsto připomínat drobenku a po lžičkách přidáme studenou vodu. Těsto vypracujeme a na půl hodiny necháme vychladit do lednice. 
- Lučinu smícháme s vejci, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Rajčata nakrájíme na tenké kolečka a odložíme si je bokem na talířek.
- Těsto vyválíme a dáme do formy. Na těsto nalijeme připravenou směs z lučiny a vajec a nahoru vyskládáme tence nakrájené rajčata. Posypeme nahrubo nakrájenými bylinkami a dáme na 20-25 minut do předehřáté trouby.
Podrobné info:Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min
Autor:
    
	 zavřít okno
   
    zavřít okno