Pažitka
Název:

Quinoa dezert s mangem, mandlovým mlékem a skořicí


Quinoa dezert s mangem, mandlovým mlékem a skořicí


Ingredience:
Ingredience:
vařená quinoa - červená a žlutá170 g
mandlové mléko Provamel dle konzistence
mango Kent1 ks
skořice dle chuti
Postup přípravy:

Často když připravuji přílohu, uvařím jí více a připravím zároveň dezertík, placky nebo karbanátky. Tentokrát to byla právě quinoa, mango už bylo hezky měkké a v kombinaci se skořicí je prostě výborné, často se musím hodně držet, abych to malému nesnědla.

Uvařenou quinou vyšleháme s mandlovým mlékem, skořicí a částí manga, naplníme do pohárů a ozdobíme pokrájeným mangem, lehce poprášíme skořicí.

Příprava quinoy: Quinoa vyniká svou jednoduchou přípravou. Vařte podobně jako rýži (2 díly vody na 1 díl Quinoy) po dobu 15-20 minut. Po uvaření se quinoa vyznačuje příjemně lehkou, nadýchanou strukturou a jemnou, lehce oříškovou chutí.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno