Pažitka
Název:

Quinoa na kari

vegetariánský recept


Quinoa na kari


Ingredience:
Ingredience:
nové malé bramborycca 1/2 kg
česnek2 - 3 stroužky
mletá kurkuma3 lžičky
mletý koriandr1 lžička
chilli dle chuti
nastrouhaný čerstvý zázvor dle chuti
krájená rajčata1 konzerva
sůl dle chuti
kokosové mléko1 balení (400 ml)
rajčatový protlak1 lžička
pepř dle chuti
sezamový olej dle chuti
quinoa (1/2 světlé a 1/2 tmavé)cca 180 g
okapaná cizrna1 konzerva
baby špenát150 g
zeleninový vývar300 ml
Postup přípravy:

Tento recept po vydání druhého dílu kuchařky Lahodně s Ellou každý den obletěl mnoho blogů a upřímně také to byl jeden z hlavních receptů, které mě hned po prolistování zaujaly a měla jsem v plánu vyzkoušet. A opravdu stojí za to!! Jídlo je skvěle ochucené, můžete si ho navařit kopu a mít na pár dní do práce vystaráno, protože tohle je jedna z těch dobrot,které jsou snad čím dál tím lepší stejně jako se to říká u guláše. Jídlo je velmi snadné na přípravu a opravdu skvělé, držela jsem se přesně receptu jen s droboučkou změnou, dala jsem do receptu i tmavou quinou, aby jídlo bylo na pohled o něco hezčí.

Brambory dáme uvařit do osolené vody, ideálně se slupkou, ale pokud chcete, klidně můžete i oloupané. Vaříme, dokud nejsou krásně měkké, ale ne rozvařené. Trvá to kolem půl hodinky, záleží na velikosti brambůrek. Brambory scedíme a dáme stranou. 

Na pánev dáme trochu sezamového oleje a na něj vhodíme pokrájené brambory, česnek, koření, protlak a tři minuty opečeme. Poté vlijeme rajčata, kokosové mléko, vývar a vmícháme quinou. Dobře osolíme a lehce opepříme. Pod pokličkou za častého míchání povaříme zhruba půl hodinky. 

Ke konci času by už měla být quinoa měkká a ne křupavá, takže je ideální čas vmíchat cizrnu. Když je vše krásně měkké a omáčka krásně hustá, vmícháme špenát a můžeme servírovat. 

Dobrou chuť

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jana Wertheimová

    zavřít okno