Pažitka
Název:

Quinoa s červenou řepou a jablkem

vegetariánský recept


Quinoa s červenou řepou a jablkem


Ingredience:
Ingredience:
quinoa150 g
cibule1 ks
olivový olej na osmažení2 lžíe
uvařená červená řepa150 g
větší jablko1 ks
nastrouhaný zázvor2 lžíce
Jogurtová zálivka:
jogurt300 g
citronová šťáva2 lžíce
oregano špetka
pepř špetka
sůl špetka
hořčice1 lžička
Na posypání:
vlašské ořechy, mandle a dýňová semínka hrst
Postup přípravy:

Mám ráda vaření z ingrediencí, které tak nějak patří danému ročnímu období. Teď to padlo na červenou řepu! O jejím pozitivním účinku na zdraví nemůže být pochyb (ale pozor na šťávy, ty vám bez vlákniny mohou pěkně zvýšit hladinu cukru v krvi). Po konzumaci červené řepy v kombinaci s tříbarevnou quinou, jablkem a zázvorem se vaše tělo zatetelí blahem.

Nejdříve uvaříme quinou (propláchneme a vaříme v poměru 1:2 15 minut a 15 necháme dojít). Poté na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhaný zázvor, osolíme. Dále přisypeme nakrájenou uvařenou řepu a nastrouhané jablko. Povaříme, dokud jablko nebude měkké. Nakonec přimícháme uvařenou quinou. Zapékací misku naplníme touto směsí, kterou přelijeme ochuceným jogurtem. Poklademe ořechy a dýňovými semínky a pečeme při 170 st. cca 35 minut. Na posledních 5 minut zapneme horní. Podáváme s domácí kvašenou zeleninou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Monika Dvořáková

    zavřít okno