

| Ingredience: | |
| quinoa | 150 g |
| cibule | 1 ks |
| olivový olej na osmažení | 2 lžíe |
| uvařená červená řepa | 150 g |
| větší jablko | 1 ks |
| nastrouhaný zázvor | 2 lžíce |
| Jogurtová zálivka: | |
| jogurt | 300 g |
| citronová šťáva | 2 lžíce |
| oregano | špetka |
| pepř | špetka |
| sůl | špetka |
| hořčice | 1 lžička |
| Na posypání: | |
| vlašské ořechy, mandle a dýňová semínka | hrst |
Mám ráda vaření z ingrediencí, které tak nějak patří danému ročnímu období. Teď to padlo na červenou řepu! O jejím pozitivním účinku na zdraví nemůže být pochyb (ale pozor na šťávy, ty vám bez vlákniny mohou pěkně zvýšit hladinu cukru v krvi). Po konzumaci červené řepy v kombinaci s tříbarevnou quinou, jablkem a zázvorem se vaše tělo zatetelí blahem.
Nejdříve uvaříme quinou (propláchneme a vaříme v poměru 1:2 15 minut a 15 necháme dojít). Poté na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhaný zázvor, osolíme. Dále přisypeme nakrájenou uvařenou řepu a nastrouhané jablko. Povaříme, dokud jablko nebude měkké. Nakonec přimícháme uvařenou quinou. Zapékací misku naplníme touto směsí, kterou přelijeme ochuceným jogurtem. Poklademe ořechy a dýňovými semínky a pečeme při 170 st. cca 35 minut. Na posledních 5 minut zapneme horní. Podáváme s domácí kvašenou zeleninou.
Podrobné info: