Pažitka
Název:

Quinoa s jablky


Quinoa s jablky


Ingredience:
Ingredience:
velká jablka2 ks
quinoa3/4 hrníčku
třtinový cukr2 lžičky
mletá skořice1 lžička
máslo1 lžíce
mléko1/4 hrníčku
Postup přípravy:

Venku prší a já s hrnkem teplého čaje koukám z okna, jak jsou nedělní plány ta tam. Na druhou stranu mám čas udělat parádní snídani. Tak proč ne? Na quinou s jablky a skořicí stejně pomýšlím už dlouho... 

Nechci Vás honit po všech čertech, abyste sháněli quinou, chia semínka a podobné specifické suroviny, protože vím, že ne všichni jste z Prahy se dvěma bio obchody vedle domu, ale tento recept mě přesvědčil, že to za to stojí. Tak snad budete souhlasit. 

Nejprve dejte vařit quinou dle návodu. Mezitím okrájejte slupku z jablek a ty pak nakrájejte bez jadřinců na malé kousky. A nezapomeňte občas promíchnout quinu a okusit, jak je na tom (nemusí být zcela dovařená, na pánvi to doženete). Rozehřejte na pánvi půlku připraveného másla a mírně na něm osmahněte jablka. Ty posléze zasypte cukrem a skořicí a míchejte tak, aby se v tom jablka zcela obalila. Jakmile se tak stane a jablka jsou poloměkká (ať z nich v závěru nemáte přesnídávku), přilijte mléko, již uvařenou quinou a zbytek másla. Ještě chvíli tuto směs vařte, než se máslo a mléko absorbuje a můžete servírovat. Mezitím zcela změknou i jablka. Porce je to minimálně pro 4, ale nejspíš se Vám stane, stejně jako nám, že si s tím hravě poradíte dva.

A teď mě ještě napadá, že klidně můžete na pánev přihodit i rozinky, jestli je máte rádi.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lucie Lužná

    zavřít okno