Pažitka
Název:

Quinoa s pečenou zeleninou a balkánským sýrem

vegetariánský recept


Quinoa s pečenou zeleninou a balkánským sýrem


Ingredience:
Ingredience:
quinoa v suchém stavu150 g
cuketa1 ks
lilek1 ks
červená cibule1 ks
červená paprika1 ks
citron1 ks
balkánský sýr dle chuti
olivový olej dle potřeby
hrubozrnná mořská sůl dle chuti
Postup přípravy:

Tak si asi říkáte, co je to vlastně ta quinoa. Jde o rostlinku s názvem Merlík čilský. Svým vzhledem připomíná obilovinu a občas bývá zaměňována s kuskusem. Její hlavní předností je to, že je přirozeně bezlepková. V kuchyni má obrovské využití a dá se s ní vykouzlit spousta báječných jídel. Já jsem si pro dnešek zvolila quinou na slano s pečenou zeleninou a balkánským sýrem. Toto jídlo je skvělý způsob, jak využít zásobu zeleniny, která Vám zbyla na zahrádce.

Quinou několikrát propláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Zeleninu včetně citronu nakrájíme na větší kousky, položíme je na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem, solí a pečeme v troubě cca 20 minut. Hotovou upečenou zeleninu vmícháme do quinoi a před podáváním pokapeme olivovým olejem a posypeme balkánským sýrem. 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno