

| Korpus: | |
| České Ghíčko | 1 lžíce |
| banán | 1 ks |
| jablečné pyré | 200 g |
| vanilková hraška + voda na rozkvrdlání | 1 lžíce |
| vařená červená quinoa | 150 g |
| rýžová mouka polohrubá | 80 g |
| mandlové mléko | 50 ml |
| kypřící prášek bio-nebio | 1 lžička |
| Krém: | |
| jahody | 6 - 8 ks |
| šmakoun goji a brusinky | 100 g |
| Na ozdobení: | |
| jahody | dle potřeby |
K této dobrotě se těžko píší nějaká slova. Je to prostě bomba. Těsto nemá chybu a v kombinaci s krémem je to pohádka. Budu se muset hodně držet abych je nesnědla. Já sladkému příliš neholduji, ale tohle je teda MŇAMKA.
Uvařenou quinou rozmixujeme dohladka, přidáme jablečné pyré, rozmixovaný banán a ve vodě rozkvrdlanou vanilkovou hrašku. Za stálého mixování přidáme Ghí, rýžovou mouku a mandlové mléko a kypřící prášek.
Vzniklé těsto nandáme do formiček na tartaletky, rozhrneme do stran, vložíme do trouby a pečeme na 150°C přibližně 45 minut, těsto se nesmí lepit, vyzkoušíme špejlí. Po upečení necháme korpus vychladnout.
Mezitím si připravíme krém. Vyšleháme si společně jahody s ochuceným šmakounem. Vychladlý korpus ozdobíme krémem a navrch přidáme jahody.
Tartaletky se hůře vyklápěly, musela jsem si pomoci dřevěnou lžičkou, pokud nemáte formičky na tartaletky klidně použijte muffiny či jiné formičky.
Podrobné info: