Pažitka
Název:

Quinoový nákyp s růžičkovou kapustou a hráškem

vegetariánský recept


Quinoový nákyp s růžičkovou kapustou a hráškem


Ingredience:
Ingredience:
Ghí/máslo/olej2 lžíce
cibule1 ks
česnek1 - 2 stroužky
žampiony250 g
růžičková kapusta500 g
mletý kmín1 lžička
majoránka1 lžíce
bylinková sůl dle chuti
čerstvě namletý barevný pepř dle chuti
mražený hrášek400 g
uvařená tříbarevná quinoa250 g
Postup přípravy:

Quinoa je dobrá, ale moc jí popravdě nedělám. Je taky dražší, ale obsahuje všechny živiny, které my vegetariáni získáváme jinak kombinováním obilovin a luštěnin. Takže superpotravina, na kterou má zaostřeno i NASA. Já tam hrášek přesto dala, neboť ho máme rádi a jídlo příjemně osvěží, hlavně tedy vizuelně. Použijete-li olej, máte jídlo čistě veganské.

V pánvi na tuku orestujeme nakrájenou cibuli a česnek. Po chvíli přidáme nakrájené žampiony a rozpůlené kapustičky. Osolíme, opepříme, přidáme koření a necháme restovat, dokud to chytne trošku barvu. Případně podlijeme. Nasypeme do velké mísy s uvařenou quinoou, přisypeme hrášek a dobře promícháme. Rovnoměrně přitlačíme ke dnu větší zapékací nádoby (vymazané nebo s papírem na pečení), bude to pak lépe držet pohromadě, a dáme zapéct na asi 20 - 30 minut při 200°C.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Ruňaninová

    zavřít okno