

| Ingredience: | |
| quinoa | 100 g |
| brokolice | 8 růžiček |
| rajčata | 4 ks |
| mrkev | 2 ks |
| jarní cibulka | 2 ks |
| česnek | 3 stroužky |
| cottage sýr | 200 g |
| vejce | 4 ks |
| mléko | 50 ml |
| olivový olej | 2 lžíce |
| sůl | 1 špetka |
Znáte quinou? Quinoa obsahuje tzv. saponiny, mají hořkou mýdlovou chuť a proto se doporučuje je, před vařením pořádně propláchnout a několikrát proprat v horké vodě. Není u nás ještě tolik rozšířená, ale dostupná je snad v každé zdravé výživě. Díky vysokému obsahu bílkovin je to pro mě super surovina.
Jako první si uvaříme quinou.100 g quinoy spaříme vroucí vodou a dáme vařit s dvojnásobným množství vody, přibližně 15 minut.
Mezitím si pokrájíme zeleninu na menší kousky a mrkev nastrouháme nahrubo. Ze dvou bílků si vyšleháme sníh.
Když máme uvařenou a vychladlou quinou, připravíme si zapékací misku, kterou pokapeme olivovým olejem, vsypeme quinou, směs zeleniny, sýr cottage a vše promícháme. Opatrně vmícháme bílky a zalijeme zbytkem rozšlehaných vajec s mlékem a prolisovaným česnekem.
Pečeme při 180° cca 30 minut, než nám vyběhnou ve směsi bílky a udělá se na vrchu zlatavá krusta.
Poté servírujeme teplý nebo vychlazený třeba na piknik. Dobrou chuť!