Pažitka
Název:

Rajčátka ve sladkokyselém nálevu


Rajčátka ve sladkokyselém nálevu


Ingredience:
Ingredience:
mini rajčátka (různé druhy)3 kg
voda2 l
kvasný ocet700 ml
třtinový cukr200 g
světlá hořčičná semínka1 lžíce
tmavá hořčičná semínka1 lžíce
sůl60 g
nové koření1 lžička
celý pepř1 lžička
celý hřebíček1 lžička
Postup přípravy:

Divokých rajčátek mám letos tolik, že už je nestíháme jíst. Sbírat ještě jo, ale doma vydrží tak dva dny a praskají a kazí se. Tak co s tím? Jedině nějak uchovat na zimu, napadlo mě. Jednu várku jsem zavařila a další usušila a naložila do oleje (v následujícím příspěvku). Těším se až v zimě vytáhnu tyhle domácí poklady, to se pomějeme.

V hrnci svaříme vodu s octem, cukrem, solí a kořením. Necháme vychladnout a mezitím si připravíme sklenice a naplníme rajčátky (mohou být i nezralá, stejně se povaří). Zalijeme je nálevem i s kořením, zavíčkujeme a sterilujeme při 80°C asi 15 minut.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Ruňaninová

    zavřít okno