

| Ingredience: | |
| cibule | 1 ks |
| česnek | 1 stroužek |
| loupaná rajčata | 1 plechovka |
| stará veka bez kůrky | 4 plátky |
| zeleninový vývar | 2 odměrky (plechovka) |
| čerstvá bazalka | velká hrst |
| parmazán | dle chuti |
| olivový olej | dle potřeby |
| balsamico | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
K této krémové rajčatové polévce mi byl inspirací E.Ridi . Trošku jsme si ji ale upravila podle naší chutě.
Základem této klasické italské polévky jsou rajčata, bazalka a staré pečivo.
Na olivovém oleji orestujte do sklovata cibuli na drobno a česnek na plátky. Přidejte plechovku rajčat, dvě plechovky vývaru a plátky veky, které jste předem zbavili kůrky.
Osolte, opepřete a na mírném plamínku vařte pod pokličkou cca 15 minut.
Jakmile se veka začne rozpadat, tak vezměte metličku a polévku prošlehejte.
Rozhodně to nedělejte tyčovým mixérem. Polévka by zbělala a chuť by nebyla vůbec dobrá.
Bazalkové lístečky prsty natrhejte a nevařte déle než minutku.
Na talíři ozdobte parmazánem a zakápněte olivovým olejem a pár kapkami balsamicového octa.
Dobrou chuť!
Podrobné info: