Pažitka
Název:

Rajčatová krémová polévka


Rajčatová krémová polévka


Ingredience:
Ingredience:
cibule1 ks
česnek1 stroužek
loupaná rajčata1 plechovka
stará veka bez kůrky4 plátky
zeleninový vývar2 odměrky (plechovka)
čerstvá bazalka velká hrst
parmazán dle chuti
olivový olej dle potřeby
balsamico dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

K této krémové rajčatové polévce mi byl inspirací  E.Ridi . Trošku jsme si ji ale upravila podle naší chutě.
Základem této klasické italské polévky jsou rajčata, bazalka a staré pečivo.

Na olivovém oleji orestujte do sklovata cibuli na drobno a česnek na plátky. Přidejte plechovku rajčat, dvě plechovky vývaru a plátky veky, které jste předem zbavili kůrky.

Osolte, opepřete a na mírném plamínku vařte pod pokličkou cca 15 minut.

Jakmile se veka začne rozpadat, tak vezměte metličku a polévku prošlehejte.
Rozhodně to nedělejte tyčovým mixérem. Polévka by zbělala a chuť by nebyla vůbec dobrá.
Bazalkové lístečky prsty natrhejte a nevařte déle než minutku.
Na talíři ozdobte parmazánem a zakápněte olivovým olejem a pár kapkami balsamicového octa.

Dobrou chuť! 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno