

| Ingredience: | |
| loupaná červená čočka | 130 g |
| krájená rajčata | 1 plechovka |
| rajčatová passata | 350 ml |
| česnek nakrájený na drobno | 2 stroužky |
| cibule nakrájená na drobno | 1 ks |
| střední mrkev nakrájená na kostičky | 2 ks |
| nastrouhaný zázvor | cca 1 lžíce |
| šťáva z 1/2 citronu | dle chuti |
| kurkuma | 3 lžičky |
| kajenský pepř nebo jiné chilli | 1/2 - 1 lžička |
| koriandr | špetka |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| polévkové koření/bujon | 3 lžíce |
| lahůdkové droždí | 2 lžíce |
| olivový olej | dle potřeby |
| voda | 1,5 l |
| kokosové mléko | dle chuti |
Ačkoli ze všeho nejradši prokrastinuju vařením a následnou konzumací, nakonec se dostanu do stavu panického dohánění povinností, a tak hledám tu nejrychlejší cestu, jak se u toho plnohodnotně zasytit. Tahle polévka je hustá a bohatá, jen vidět to není! Zázvor, česnek, chilli navíc zahřeje a ještě vyžene bacila z těla.
1. Na olivovém oleji restujeme cibuli a mrkev.
2. Po pár minutách přidáváme česnek, koření a restujeme ještě asi minutu.
3. Přidáme rajčata, passatu, zázvor, polévkové koření (měla jsem jakousi směs sušené zeleniny) a zalijeme vodou.
4. Přisypeme čočku a vaříme, dokud nezměkne.
5. Nakonec přidáme citronovou šťávu a můžeme doladit kokosovým mlékem, já měla jen sušené a přidala jsem asi 3 lžíce.
6. Podáváme ideálně s čerstvým koriandrem a kokosovým mlékem.
Podrobné info: