Pažitka
Název:

Rajčatová polévka s červenou čočkou


Rajčatová polévka s červenou čočkou


Ingredience:
Ingredience:
loupaná červená čočka130 g
krájená rajčata1 plechovka
rajčatová passata350 ml
česnek nakrájený na drobno2 stroužky
cibule nakrájená na drobno1 ks
střední mrkev nakrájená na kostičky2 ks
nastrouhaný zázvorcca 1 lžíce
šťáva z 1/2 citronu dle chuti
kurkuma3 lžičky
kajenský pepř nebo jiné chilli1/2 - 1 lžička
koriandr špetka
sůl dle chuti
pepř dle chuti
polévkové koření/bujon3 lžíce
lahůdkové droždí2 lžíce
olivový olej dle potřeby
voda1,5 l
kokosové mléko dle chuti
Postup přípravy:

Ačkoli ze všeho nejradši prokrastinuju vařením a následnou konzumací, nakonec se dostanu do stavu panického dohánění povinností, a tak hledám tu nejrychlejší cestu, jak se u toho plnohodnotně zasytit. Tahle polévka je hustá a bohatá, jen vidět to není! Zázvor, česnek, chilli navíc zahřeje a ještě vyžene bacila z těla.

1. Na olivovém oleji restujeme cibuli a mrkev.

2. Po pár minutách přidáváme česnek, koření a restujeme ještě asi minutu.

3. Přidáme rajčata, passatu, zázvor, polévkové koření (měla jsem jakousi směs sušené zeleniny) a zalijeme vodou.

4. Přisypeme čočku a vaříme, dokud nezměkne.

5. Nakonec přidáme citronovou šťávu a můžeme doladit kokosovým mlékem, já měla jen sušené a přidala jsem asi 3 lžíce.

6. Podáváme ideálně s čerstvým koriandrem a kokosovým mlékem.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Iveta Čížová

    zavřít okno