

| Ingredience: | |
| fenykl | 2 větší bulvy | 
| rajčata | 1 kg | 
| menší cibule | 1 ks | 
| bílé víno | 2 dcl | 
| sekaná fenyklová nať | 2 lžičky | 
| sekaná petrželka | 2 lžičky | 
| strouhaná kůra z jednoho citronu | |
| česnek | 1 větší stroužek | 
| sůl | dle chuti | 
| pepř | špetka | 
| olivový olej | trochu | 
| řecký jogurt | dle potřeby | 
Konečně je tady doba čerstvých rajčat. Už třetí týden si užívám na chalupě a každý den mě sousedka zásobuje mísou voňavých a od sluníčka rozpálených rajčat. Navíc jsem několik fenyklů. Kvůli mé dceři volba opět padla na polévku.
Na olivovém oleji orestujte fenykl a cibuli nakrájené na nudličky. Přidejte oloupaná a nasekaná rajčata. Zeleninu zalijte vínem a přidejte přibližně 1,5 l vody. Nechte vařit do měkka a poté rozmixujte. Osolte a opepřete dle chuti.
Připravte si gremolatu, která vznikne prostým smícháním sekaného fenyklu, petrželky, strouhané citronové kůry a česneku nastrouhaného nebo lépe nasekaného na opravdu malé kousíčky. 
Polévku podávejte s lžičkou hustého jogurtu a gremolatou.