Pažitka
Název:

Rajčatová polévka s fenyklem


Rajčatová polévka s fenyklem


Ingredience:
Ingredience:
fenykl2 větší bulvy
rajčata1 kg
menší cibule1 ks
bílé víno2 dcl
sekaná fenyklová nať2 lžičky
sekaná petrželka2 lžičky
strouhaná kůra z jednoho citronu
česnek1 větší stroužek
sůl dle chuti
pepř špetka
olivový olej trochu
řecký jogurt dle potřeby
Postup přípravy:

Konečně je tady doba čerstvých rajčat. Už třetí týden si užívám na chalupě a každý den mě sousedka zásobuje mísou voňavých a od sluníčka rozpálených rajčat. Navíc jsem několik fenyklů. Kvůli mé dceři volba opět padla na polévku.

Na olivovém oleji orestujte fenykl a cibuli nakrájené na nudličky. Přidejte oloupaná a nasekaná rajčata. Zeleninu zalijte vínem a přidejte přibližně 1,5 l vody. Nechte vařit do měkka a poté rozmixujte. Osolte a opepřete dle chuti.
Připravte si gremolatu, která vznikne prostým smícháním sekaného fenyklu, petrželky, strouhané citronové kůry a česneku nastrouhaného nebo lépe nasekaného na opravdu malé kousíčky. 
Polévku podávejte s lžičkou hustého jogurtu a gremolatou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno