

| Ingredience: | |
| rajčata | 1 plechovka (400 g) |
| cukr | dle chuti |
| mrkev | 2 ks |
| celer | 2 - 3 řapíky |
| zelené fazolové lusky | 100 g |
| malá cuketa | 1 ks |
| bazalka | hrst |
| střední cibule | 1 ks |
| česnek | 1 stroužek |
| kuřecí vývar | 400 ml |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| parmazán | na posypání |
| bazalkové pesto | dle chuti |
| olej | dle potřeby |
Zeleninové polévky jsou u nás prostě klasikou. Je úžasné kolik druhů zeleniny je, a proto se nám variace zeleninových polévek nikdy neomrzí. Dnes jsem vybírala nejen podle chuti, ale i podle barev a výsledkem byla nejen pro jazyk chutná, ale i pro oko lahodná zeleninová polévka.
V kastrolu si na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibulku. Po chvíli přidáme česnek, mrkev a celer a opékáme, cca po 5 minutách přidáme rajčata z plechovky. Pokud jsou rajčata příliš kyselá, osladíme lžící cukru. Přidáme i hrst nasekané bazalky a zalijeme kuřecím vývarem. Necháme vařit cca 10 minut. Poté přidáme nakrájené fazolkové lusky a povaříme další cca 2-3 minuty a na závěr přidáme nakrájenou cuketu. Na závěr osolíme a opepříme.
Podáváme s nastrouhaným parmazánem a lžičkou bazalkového pesta.