Pažitka
Název:

Rajčatová polévka s mrkví, zelenými fazolkami a cuketou


Rajčatová polévka s mrkví, zelenými fazolkami a cuketou


Ingredience:
Ingredience:
rajčata1 plechovka (400 g)
cukr dle chuti
mrkev2 ks
celer2 - 3 řapíky
zelené fazolové lusky100 g
malá cuketa1 ks
bazalka hrst
střední cibule1 ks
česnek1 stroužek
kuřecí vývar400 ml
sůl dle chuti
pepř dle chuti
parmazán na posypání
bazalkové pesto dle chuti
olej dle potřeby
Postup přípravy:

Zeleninové polévky jsou u nás prostě klasikou. Je úžasné kolik druhů zeleniny je, a proto se nám variace zeleninových polévek nikdy neomrzí. Dnes jsem vybírala nejen podle chuti, ale i podle barev a výsledkem byla nejen pro jazyk chutná, ale i pro oko lahodná zeleninová polévka.

V kastrolu si na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibulku. Po chvíli přidáme česnek, mrkev a celer a opékáme, cca po 5 minutách přidáme rajčata z plechovky. Pokud jsou rajčata příliš kyselá, osladíme lžící cukru. Přidáme i hrst nasekané bazalky a zalijeme kuřecím vývarem. Necháme vařit cca 10 minut. Poté přidáme nakrájené fazolkové lusky a povaříme další cca 2-3 minuty a na závěr přidáme nakrájenou cuketu. Na závěr osolíme a opepříme.
Podáváme s nastrouhaným parmazánem a lžičkou bazalkového pesta.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno