Pažitka
Název:

Rajčatová polévka s mungo fazolkami


Rajčatová polévka s mungo fazolkami


Ingredience:
Ingredience:
mungo fazolky (přes noc namočené) hrst
velká rajčata4 ks
drcená rajčata v plechovce400 g
šalotka2 ks
Ghí nebo jiný tuk dle potřeby
oregano + na zdobení svazek
česnek2 stroužky
vývarcca 500 - 600 ml
sůl dle chuti
pepř dle chuti
parmazán k podávání
Postup přípravy:

Mám ráda takové ty malé pozornosti, co dostáváte od svých známých a jelikož většina z mým známých moc dobře ví, že mám ráda jídlo, jsou těmi pozornostmi právě potraviny. Tak se mi do rukou dostala mísa krásně červeným, voňavých a hlavně chutných rajčat. Udělala jsem z nich mimo jiné i polévku, kterou jsem trochu ozvláštnila mungo fazolkami.

Nejprve si v tlakovém hrnci uvaříme mungo fazolky. Vaříme ve vodě cca 10 minut. Poté si spaříme horkou vodou rajčata a oloupeme slupku a vykrojíme vnitřek (dužinu). Poté si je nakrájíme na kostičky. V tlakovém hrnci si na Ghí zesklovatíme šalotku, přidáme nakrájená rajčata, drcená rajčata, stroužky česneku, svazek oregána a zalijeme vývarem. Zavřeme hrnec a vaříme cca 7 minut. Poté přidáme uvařené mungo fazolky, osolíme a opepříme. Vyndáme svazek oregána a vše rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké polévky.

Polévku pak při podávání ozdobíme nastrouhaným parmazánem a případně i čerstvým oregánem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno