

| Ingredience: | |
| loupaná rajčata | 500 g |
| čerstvá rajčata | 500 g |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
| česnek | dle chuti |
| bazalka | dle chuti |
| cibule | 1 ks |
| mrkev | 1 ks |
| řapíkatý celer | dle chuti |
| rozmarýn | na ozdobu |
| máslo | 2 lžíce |
| olivový olej | 2 lžíce |
| zakysaná smetana | 1 lžíce |
Pokud máte rádi rajčata, je tato polévka pro vás ta pravá. Padne jich tam kilo, takže chuť je opravdu pořádně rajčatová.
Na olivovém oleji orestuj očištšnou zeleninu společně s cibulí.
Přidej všechna rajčata, prolisovaný česnek, trochu soli a pepře a nech vařit cca 40 minut .
Polévku propasíruj a na mírném plameni nech vařit cca 5 min. Případně dochuť česnekem, solí nebo pepřem.
Stahni hnrnec z plotny a přidej máslom které nech rozpustit a jemně vmíchej do polévky. Hotovou polévku servíruj ozdobenou zakyasano smetanou a rozmarýnem. Ideálně podávej s domácím chlebem (např. foccacia)
Podrobné info: