Pažitka
Název:

Rajčatovo-cuketová omáčka na červeném víně s citronovým tymiánem, skořicí a celozrnné špagety


Rajčatovo-cuketová omáčka na červeném víně s citronovým tymiánem, skořicí a celozrnné špagety


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko bio dle potřeby
malá cuketa, očištěná a vydlabaná1 ks
rajčatová šťáva bio200 g
cibule1 ks
šalotka2 ks
červené suché víno150 ml
bobkový list2 ks
nové koření2 kuličky
citronový tymián dle chuti
himalájská sůl dle chuti
třtinový cukr nebo jablíčko dle chuti
skořicce špetka
voda dle potřeby
celozrnné špagety dle potřeby
Postup přípravy:

V tomto vedru to chtělo nějakou rychlovku. Když jsou vedra, ohřát domácnost se nevyplácí, pokud se nechceme vrhnout na potící kůru. My jsme dlouho neměli rajčatovou omáčku, rychle, hravě, jdeme na to.

Na Ghí orestujeme pokrájenou cibuli a šalotku, přidáme, pokrájenou očištěnou cuketu, rajčatovou šťávu, zalijeme vínem, přidáme nové koření, bobkový list, osolíme a dle potřeby během vaření přidáme vodu, záleží, jakou chceme konzistenci. Když je cuketa měkká přidáme citronový tymián, špetku skořice, vyndáme bobkový list a nové koření, osladíme dle chuti nebo přidáme nastrouhané jablíčko a krátce povaříme. Následně celou směs rozmixujeme dohladka, přepasírujeme.

Podáváme s oblíbenou přílohou, já zvolila celozrnné špagety, které jsem připravila dle návodu.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno