

| Ingredience: | |
| masitá rajčata | 750 g |
| želatina na vaječnou tlačenku | 1 ks |
| černé olivy - vypeckované | 100 g |
| zelené olivy - vypeckované | 100 g |
| mozzarella | 1 balíček |
| bazalka | cca 10 lístků |
| bílá část lahůdkové cibulky | 4 ks |
| sůl | cca 1 lžička |
| chilli | 1/2 lžičky |
| citronová šťáva | 1 lžíce |
Je období zrání rajčat. Pokud jich máte nadúrodu jako já, vyzkoušejte tento neobvyklý pikantní recept.
Rajčata omyjeme a u stopky je nařízneme do kříže. Vložíme do vroucí vody a necháme asi 15 minut vařit. Poté vyjmeme, slupku sloupneme a necháme vychladnout.
Olivy, mozzarellu, cibulku a bazalku nakrájíme na drobné kousky.
Želatinu připravíme podle návodu na sáčku.
Vychladlá rajčata důkladně rozmixujeme, přidáme ostatní suroviny, přidáme želatinu a promícháme.
malé silikonové formičky na muffiny vypláchneme vodou a naplníme směsí.
Dáme do lednice vychladnout nejméně na 2 hodiny.
Sůl a chilli přizpůsobte své chuti.
Podrobné info: