Pažitka
Název:

Rajčatový aspik s olivami a mozzarellou


Rajčatový aspik s olivami a mozzarellou


Ingredience:
Ingredience:
masitá rajčata750 g
želatina na vaječnou tlačenku1 ks
černé olivy - vypeckované100 g
zelené olivy - vypeckované100 g
mozzarella1 balíček
bazalkacca 10 lístků
bílá část lahůdkové cibulky4 ks
sůlcca 1 lžička
chilli1/2 lžičky
citronová šťáva1 lžíce
Postup přípravy:

Je období zrání rajčat. Pokud jich máte nadúrodu jako já, vyzkoušejte tento neobvyklý pikantní recept. 

Rajčata omyjeme a u stopky je nařízneme do kříže. Vložíme do vroucí vody a necháme asi 15 minut vařit. Poté vyjmeme, slupku sloupneme a necháme vychladnout. 

Olivy, mozzarellu, cibulku a bazalku nakrájíme na drobné kousky.

Želatinu připravíme podle návodu na sáčku. 

Vychladlá rajčata důkladně rozmixujeme, přidáme ostatní suroviny, přidáme želatinu a promícháme. 

malé silikonové formičky na muffiny vypláchneme vodou a naplníme směsí. 

Dáme do lednice vychladnout nejméně na 2 hodiny.

Sůl a chilli přizpůsobte své chuti.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno