

| Ingredience: | |
| hladká mouka | 300 g |
| máslo | 115 g |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| voda | 2 lžíce |
| vejce | 4 ks |
| smetana 40% | 120 g |
| ricotta | 100 g |
| strouhaný parmazán | 50 g |
| cherry rajčátka | dle potřeby |
| čerstvá bazalka | hrstka |
| olivový olej | trochu |
Vynikající koláč s ricottou, cherry rajčátky a parmazánem.
Na korpusové těsto potřebujeme 300g hladké mouky, 115g másla, sůl, pepř a trochu studené vody, aby se ingredience hezky spojily. Zabalíme do potravinářského sáčku a necháme 30-40 minut vychladit v lednici.
Vychlazeným těstem vyplníme formu, přikryjeme pečícím papírem a zatěžkáme fazolemi, aby nám těsto nenabobtnalo. Možná se ptáte, proč zrovna fazolemi. Je to prosté. Fazolím se v troubě nic nestane a můžete je jak vychladnout použít na jakýkoli jiný recept. 10 minut pečeme v předehřáté troubě na 180°.
Na náplň potřebujeme 4 vejce, 120g 40% smetany, 100g ricotty a 50g strouhaného parmazánu. Korpus naplníme a ozdobíme cherry rajčátky. Pečeme při 180°C zhruba 45 minut. Na závěr posypeme čerstvou bazalkou a pokapeme kvalitním olivovým olejem.
www.facebook.com/RegionNaTaliri