Pažitka
Název:

Rajčatový salát s cizrnou


Rajčatový salát s cizrnou


Ingredience:
Ingredience:
cizrna (celkem 400g i s nálevem)240 g (1 konzerva)
cherry rajčata200 g
střední červená cibule1/2 ks
chilli paprička1 ks
citron - šťáva1/2 ks
mát1/2 hrsti
bazalka + menší na ozdobu3 velké listy
feta100 g
olivový olej3 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Dnes mám pro vás recept na snadný a rychlý salát. Díky cizrně je dost sytý, a proto ho dělám jako salát - jídlo. Třeba k večeři. Když použijete už konzervovanou cizrnu, je to rychlovka, kterou uděláte za pár minut po příchodu z práce, jako já.

Jako většina salátů, i tenhle má velmi snadný postup. 

Konzervu cizrny slijte a dejte do mísy. Přidejte přepůlená cherry rajčata, pokrájenou chilli papričku, posekanou mátu s bazalkou, cibuli pokrájenou na tenké proužky a rozdrobenou fetu. 

Připravte zálivku smícháním oleje a citronové šťávy. Trošku osolte a opepřete. Zálivkou zalijte salát a opatrně promíchejte. 

Rozdělte na talíře a ještě dozdobte lístky bazalky.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno