Pažitka
Název:

Rajčatový salát s hermelínem a vejcem


Rajčatový salát s hermelínem a vejcem


Ingredience:
Ingredience:
rajčata6 ks
hermelín1 ks
vejce natvrdo1 ks
cibule1 ks
zelená nať z jarní cibulky dle chuti
čerstvá bazalka dle chuti
majonéza1 - 2 lžíce
pepř špetka
sůl špetka
koření Salát pikant od Antonína dle chuti
Postup přípravy:

Klasický rajčatový salát jen s cibulí a majonézou dělám v létě, kdy mám spoustu chutných rajčat ze zahrady, poměrně často. Vychlazený nemá chybu. Dnes jsem do něj přidala ještě pár ingrediencí, které ho povýšily ještě výš.

Nejprve nakrájíme na osminky rajčata, vložíme je do cedníku a posolíme. Necháme vykapat asi půl hodiny přebytečnou vodu, občas s nimi trochu zatřeste. Pokud jsou rajčata hodně vodnatá, je lepší je nechat okapat, aby salát nebyl po vychlazení a uležení příliš řídký. Rajčata přendáme do misky, přihodíme posekané vejce a nakrájený hermelín, najemno nakrájenou cibuli , nať z jarní cibulky, bazalku, opepříme. Vše spojíme majonézou, promícháme zlehka a dochutíme. necháme důkladně vychladit v lednici.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno