

| Ingredience: | |
| zralá masitá rajčata | 2,5 kg |
| řapíkatý celer | 1 stonek |
| šalotka | 1 ks |
| fenykl | 1/2 bulvy |
| česnek | 1 stroužek |
| tymián | 2 snítky |
| bazalka | hrst |
| třtinový cukr | 1 lžíce |
| kajenský pepř | 2 špetky |
| worcesterová omáčka | 5 kapek |
| tabasco | 3 kapky |
| mořská sůl | 1 lžíce |
Ochutnáte rajčata tak, jako nikdy a pochopíte, proč se jim říká rajská jablíčka
Rajčata nakrájíme nahrubo. Celer, šalotku, fenykl a česnek nadrobno. Tymián a bazalku posekáme. Všechny suroviny smícháme, zakryjeme fólií a necháme 6 hodin marinovat. Po odležení zlehka projedeme tyčovým mixerem - nesmí vzniknout kaše. Přes mísu dáme plátno a připevníme. Do plátna vlijeme směs. V chladnu necháme samovolně vykapat - nemačkáme. Vykapanou dužinu můžeme použít na přípravu čatní nebo pod maso. Čirou esenci dáme vychladit a podáváme.
Podrobné info: