Pažitka
Název:

Rajská esence


Rajská esence


Ingredience:
Ingredience:
zralá masitá rajčata2,5 kg
řapíkatý celer1 stonek
šalotka1 ks
fenykl1/2 bulvy
česnek1 stroužek
tymián2 snítky
bazalka hrst
třtinový cukr1 lžíce
kajenský pepř2 špetky
worcesterová omáčka5 kapek
tabasco3 kapky
mořská sůl1 lžíce
Postup přípravy:

Ochutnáte rajčata tak, jako nikdy a pochopíte, proč se jim říká rajská jablíčka

Rajčata nakrájíme nahrubo. Celer, šalotku, fenykl a česnek nadrobno. Tymián a bazalku posekáme. Všechny suroviny smícháme, zakryjeme fólií a necháme 6 hodin marinovat. Po odležení zlehka projedeme tyčovým mixerem - nesmí vzniknout kaše. Přes mísu dáme plátno a připevníme. Do plátna vlijeme směs. V chladnu necháme samovolně vykapat - nemačkáme. Vykapanou dužinu můžeme použít na přípravu čatní nebo pod maso. Čirou esenci dáme vychladit a podáváme.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno