Ingredience: | |
sekaná rajčata v rajčatové šťávě s bylinkami (400g) | 1 plechovka |
větší mrkev | 1 ks |
máslo | 1 lžíce |
bazalkové pesto | 1 lžička |
menší cibule | 1 ks |
čerstvá bazalka | hrst |
bujon + voda nebo jakýkoli vývar | 1/3 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
oregano sušené | špetka |
Postrach školní jídleny nebo delikatesa?
Taky vám ve školní jídelně vaří/vařili takovou tu mdlou červenou polévku, ve které sem tam plavalo pár zrníček rýže a tak zvláštně voněla? Já si na ni moc dobře pamatuju a nikdy jsem ji moc v lásce neměla. Nedávno jsem si ale jen tak v Lidlu koupila sekaná rajčata s bazalkou v konzervě (jo, byl italský týden a jedna konzerva nebyla snad ani za dvacku :D, no nekup to) a dneska jsem si na ni vzpomněla. Přemýšlela jsem, co s ní asi tak udělat, když je v lednici jen bazalkové pesto, mrkev a tvaroh...a tak jsem si vybavila rajskou rajčatovou polévku s bazalkovým pestem. No, to už zní trochu lépe, co?
A právě mrkev s bazalkovým pestem přišly vhod. Co vám budu říkat, rajčata a bazalka je něco jako švestky a mák nebo jablka a skořice. Prostě kombinace k nezaplacení. Polévka byla opět krémovější (ty jsou nejlepší), takže budeme potřebovat mixér.