Pažitka
Název:

Ranní kaše s vejcem


Ranní kaše s vejcem


Ingredience:
Ingredience:
vejce1 ks
ovesné vločky 1/2 hrnku
voda 1 hrnek
sůl špetka
pažitka na ozdobení
Postup přípravy:

Kuchařek na hlavní jídla je spousta, my u nás doma už je pomalu nemáme kam dávat.. Ovšem se zdravou snídaní nebo večeří je to už horší. Tam už jde pátrat jen na blogu, ať už českém či zahraničním.

Když se jedná o zdravé snídaně, většinou si lze představit sladké kaše na všechny způsoby, jogurty s vločkami nebo muslli, ovoce atd.. Já jsem ale spíše na slané, nehledě na to, že cpát do sebe hromadu fruktozy se mi taky nechce (ačkoliv je med pořád lepší než bílý cukr). A tak se snažím vyhledávat spíš slané recepty.

Nedávno jsem s úspěchem nahradila v připravované kaši mléko za vodu.. Kravské mléko mi moc nechutná, tak jsem přemýšlela, jestli mám vyzkoušet jiný druh mléka, třeba mandlové nebo kokosové.. až jsem došla k tomu, že to zkusím prostě jen s vodou. A supr! Kaše chutná dobře, dle chuťových preferencí se dá přisladit, přisolit, takže no problem. A to už bylo jen krůček od toho udělat si slanou verzi kaše.

Tahle je raz dva, naprosto jednoduchá a moc dobrá. Jedinou věc, kterou musíte umět je usmažit vajíčko tak akorát, aby byl bílek pevný a střed ještě tekutý. No a na zbytek není ani potřeba recept, jednoduše připrav kaši poměrem 1/2 dílu vloček, 1 díl vody, špetka soli.. a dozdob pažitkou.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Šárka Orságová

    zavřít okno