

| Ingredience: | |
| mouka (1/2 chlebové a 1/2 pšeničné celozrnné) | 450 ml | 
| kefír | 220 ml | 
| sušené droždí | 1/8 lžičky | 
| třtinový cukr | 1 lžička | 
| sůl | 1 lžička | 
| mletý koriandr | větší špetka | 
| kumin | špetka | 
| bylinky nebo skořice | dle chuti | 
| jemné vločky | hrst | 
| semínka, ořechy nebo sušené ovoce | hrst | 
Cítíte tu vůni koriandru? Domácí pečivo není dnes žádná rarita, ba naopak. Pokud je připravujete dětem, dva si oddělte a posypte třeba mořskou hrubozrnnou solí. Když si uděláte čerstvý dip nebo lučinu, snídaně je dokonalá.
Zaděláme kvásek, smícháme se suchými ingrediencemi kromě vloček a semínek. Necháme v míse překryté fólií při pokojové teplotě přes noc.
Ráno do těsta zapracujeme semínka a uděláme 6 bochánků (těsto je dost řídké) 
Pečeme při cca 200 stupních cca 10 minut.
Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ