Pažitka
Název:

Ranní nehnětené bochánky s vlašskými ořechy


Ranní nehnětené bochánky s vlašskými ořechy


Ingredience:
Ingredience:
mouka (1/2 chlebové a 1/2 pšeničné celozrnné)450 ml
kefír220 ml
sušené droždí1/8 lžičky
třtinový cukr1 lžička
sůl1 lžička
mletý koriandr větší špetka
kumin špetka
bylinky nebo skořice dle chuti
jemné vločky hrst
semínka, ořechy nebo sušené ovoce hrst
Postup přípravy:

Cítíte tu vůni koriandru? Domácí pečivo není dnes žádná rarita, ba naopak. Pokud je připravujete dětem, dva si oddělte a posypte třeba mořskou hrubozrnnou solí. Když si uděláte čerstvý dip nebo lučinu, snídaně je dokonalá.

Zaděláme kvásek, smícháme se suchými ingrediencemi kromě vloček a semínek. Necháme v míse překryté fólií při pokojové teplotě přes noc.
Ráno do těsta zapracujeme semínka a uděláme 6 bochánků (těsto je dost řídké) 
Pečeme při cca 200 stupních cca 10 minut.


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno