

| Ingredience: | |
| vepřová kýta | 400 g |
| tvrdší hříbky | 250 g |
| vejce | 1 ks |
| olej | 1 lžíce |
| worcester | 2 lžíce |
| solamyl | 5 lžic |
| máslo | 1,5 cm |
| sůl | dle chuti |
| mletý pepř | dle chuti |
| olej | na smažení |
| lístky petrželky | na posypání |
Máme houbovou sezonu, tak si pojďme smlsnout na Rarášcích z vepřového masa, které navíc ochutíme osmaženými hříbky.
Maso očistíme a nakrájíme na drobné kostičky.
V hlubší uzavíratelné nádobě důkladně promícháme vejce s worcesterem, olejem a solamylem. Přidáme nakrájené maso, opět pořádně promícháme a dáme nejlépe přes noc uležet do lednice. Pokud nás tlačí čas, tak necháme odpočinout alespoň 1hodinku.
Na rozehřátém plátku másla pozvolna osmažíme očištěné a na drobnější kousky nakrájené hříbky. Po 10minutách odstavíme ze sporáku a necháme vychladnout.
Poté je přidáme i se zbytkem tuku k masové směsi, osolíme, opepříme a promícháme.
Do pánve s rozehřátým olejem klademe lžící hromádky, které vytvarujeme do placiček a pozvolna smažíme z každé strany 6minut. Po osmažení je dáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.
Na talíři je posypeme nakrájenou petrželkou. Podáváme s pečivem, nebo s bramborovou kaší.
Vepřové můžeme nahradit kuřecím masem.
Česnek, cibuli ani žádné jiné koření jsem nedávala. Chtěla jsem nechat vyniknout houbovou chuť.