Pažitka
Název:

Rarášci s hříbky


Rarášci s hříbky


Ingredience:
Ingredience:
vepřová kýta400 g
tvrdší hříbky250 g
vejce1 ks
olej1 lžíce
worcester2 lžíce
solamyl5 lžic
máslo1,5 cm
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
olej na smažení
lístky petrželky na posypání
Postup přípravy:

Máme houbovou sezonu, tak si pojďme smlsnout na Rarášcích z vepřového masa, které navíc ochutíme osmaženými hříbky.

Maso očistíme a nakrájíme na drobné kostičky.
V hlubší uzavíratelné nádobě důkladně promícháme vejce s worcesterem, olejem a solamylem. Přidáme nakrájené maso, opět pořádně promícháme a dáme nejlépe přes noc uležet do lednice. Pokud nás tlačí čas, tak necháme odpočinout alespoň 1hodinku.
Na rozehřátém plátku másla pozvolna osmažíme očištěné a na drobnější kousky nakrájené hříbky. Po 10minutách odstavíme ze sporáku a necháme vychladnout.
Poté je přidáme i se zbytkem tuku k masové směsi, osolíme, opepříme a promícháme.
Do pánve s rozehřátým olejem klademe lžící hromádky, které vytvarujeme do placiček a pozvolna smažíme z každé strany 6minut. Po osmažení je dáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.
Na talíři je posypeme nakrájenou petrželkou. Podáváme s pečivem, nebo s bramborovou kaší.

Vepřové můžeme nahradit kuřecím masem.
Česnek, cibuli ani žádné jiné koření jsem nedávala. Chtěla jsem nechat vyniknout houbovou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno