

| Ingredience: | |
| velká zralá rajčata | 3 ks |
| lilek | 1 ks |
| velká cuketa | 1 ks |
| velké papriky (červené nebo žluté) | 2 ks |
| krájená rajčata | 1 plechovka |
| červená cibule | 1 ks |
| česnek | 3 stroužky |
| olivový olej | 1 lžíce |
| černé olivy | dle chuti |
| čerstvá bazalka | hrst |
| sůl | dle chuti |
| čerstvě mletý pepř | dle chuti |
| sušený rozmarýn | dle chuti |
Ratatouille je vlastně takové francouzské "lečo". Obsahuje spoustu sezónní zeleniny, voňavé bylinky a jeho příprava je velmi jednoduchá. Receptů na ratatouille existuje několik a každý ho připravuje trošku jinak. Dnes vám ukážu, jak ho dělám já.
Cibuli, lilek, rajčata, papriky a cuketu nakrájejte na větší kostičky. V hrnci nebo v hluboké pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a nechejte na něm dozlatova opéct nejprve cibuli, pak i lilek, papriky a rajčata. Jako poslední přidejte cuketu. K zelenině přidejte plechovku krájených rajčat, prolisovaný česnek, rozmarýn, sůl a pepř. Vše promíchejte a pod poloodkrytou pokličkou cca půl hodiny duste. Hotové ratatouille odstavte z plotny, přidejte nakrájené černé olivy, čerstvou bazalku a podávejte s křupavou bagetkou.
Podrobné info: