Pažitka
Název:

Ratatouille

vegetariánský recept


Ratatouille


Ingredience:
Ingredience:
velká zralá rajčata3 ks
lilek1 ks
velká cuketa1 ks
velké papriky (červené nebo žluté)2 ks
krájená rajčata1 plechovka
červená cibule1 ks
česnek3 stroužky
olivový olej1 lžíce
černé olivy dle chuti
čerstvá bazalka hrst
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
sušený rozmarýn dle chuti
Postup přípravy:

Ratatouille je vlastně takové francouzské "lečo". Obsahuje spoustu sezónní zeleniny, voňavé bylinky a jeho příprava je velmi jednoduchá. Receptů na ratatouille existuje několik a každý ho připravuje trošku jinak. Dnes vám ukážu, jak ho dělám já.

Cibuli, lilek, rajčata, papriky a cuketu nakrájejte na větší kostičky. V hrnci nebo v hluboké pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a nechejte na něm dozlatova opéct nejprve cibuli, pak i lilek, papriky a rajčata. Jako poslední přidejte cuketu. K zelenině přidejte plechovku krájených rajčat, prolisovaný česnek, rozmarýn, sůl a pepř. Vše promíchejte a pod poloodkrytou pokličkou cca půl hodiny duste. Hotové ratatouille odstavte z plotny, přidejte nakrájené černé olivy, čerstvou bazalku a podávejte s křupavou bagetkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno