Pažitka
Název:

Ratatouille aneb variace na talíř plný zeleniny


Ratatouille aneb variace na talíř plný zeleniny


Ingredience:
Ingredience:
žlutá paprika1 ks
červená paprika1 ks
rajčata3 ks
lilek1 ks
cuketa1 ks
česnek2 stroužky
cibule1 ks
bazalka2 hrsti
třtinový cukr1 lžička
olivový olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Když máte chuť na něco vyloženě letního, tak toto je jídlo, které rozhodně nezklame. Hraje barvami a různými chutěmi a rozhodně se při jeho množství nemusíte omezovat. Ratatouille aneb dnešní variace na talíř plný zeleniny je skvělé jídlo samo o sobě, můžete jej dát i jako přílohu k různým masům a lze jej jíst jak teplé tak i studené. Prostě za mě všestranné jídlo.

Nejprve je třeba připravit a nakrájet zeleninu. Lilek a cuketu si nakrájíme na kostky. Rajčata si nakrojíme do kříže a spaříme horkou vodou, necháme chvíli stát a poté oloupeme. Vykrojíme dužinu a nakrájíme na kostky.

Červenou a žlutou papriku vykrojíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme najemno a česnek na plátky. Takto nachystanou zeleninu budeme restovat postupně. Nejprve si na pánvi na troše oleje orestujeme lilek, restujeme cca 5 minut, až začne zlátnout. Poté jej dáme stranou a orestujeme cuketu, poté jí dáme opět stranou a orestujeme papriky. Také papriky dáme stranou a na nové troše oleje orestujeme cibuli a po chvíli přidáme česnek a nakrájená rajčata a cca tři čtvrtě nakrájeného množství bazalky. Promícháme a nakonec přidáme všechnu ostatní orestovanou zeleninu a prohřejeme. Na závěr osolíme a opepříme.

Podáváme dozdobené zbytkem nasekané bazalky. Zeleninová směs je výborná samotná nebo jako příloha k masu. Skvěle chutná jak teplá, tak i studená.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno