

| Ingredience: | |
| středně velká červená řepa | 1/2 ks |
| ricotta | 35 g |
| nastrouhaná kůra z necelé 1/2 limetky | dle chuti |
| nasekaná pažitka | 1 lžička |
| lilmetková šťáva | pár kapek |
| sůl | špetka |
| Zálivka: | |
| olivový olej | 1 lžíce |
| limetková šťáva | 1 lžička |
| růžový pepř | 12 kuliček |
| sůl | špetka |
Řepa v moderním kabátku, který musí nadchnout každého milovníka zdravého jídelníčku. Kombinace, která vás zaručeně nadchne.
Lehké osvěžení nejen pro teplé letní dny…
Červenou řepu uvaříme doměkka. Necháme vychladit a oloupeme.
Ricottu smícháme s limetkovou kůrou, pár kapkami šťávy, špetkou soli a pažitkou, promícháme.
Růžový pepř lehce podrtíme a smícháme s olejem, limetkovou šťávou a špetkou soli, prošleháme, aby vznikla hladká emulze.
Řepu krájíme na velice tenké plátky. Na každý položíme kopeček ochucené ricotty a plátek přehneme. Naservírujeme na talíř a přelijeme zálivkou.
Podrobné info: