Pažitka
Název:

Raw dortíky borůvkovo-rybízový a čokoládovo-kokosový


Raw dortíky borůvkovo-rybízový a čokoládovo-kokosový


Ingredience:
Korpus 1:
mandle1 šálek (250ml)
kokosový cukr nebo xylitol2 lžíce
rozpuštěný kokosový olej2 lžíce
Korpus 2:
vlašské ořechy1 šálek
namočené darle pár
psylium2 - 3 lžíce
voda dle potřeby
Krém 1:
kešu1 šálek
zralý banán1 ks
citron - šťáva1/2 ks
rozpuštěný kokosový olej80 g
rybíz, borůvky dle chuti
agáve, popř. xylitol dle chuti
Krém 2 + 3:
zralé avokádo1 ks
zralý banán1 ks
kakao2 lžíce
rozpuštěný kokosový olej90 ml
agáve nebo xylitol (či jiné sladidlo) dle chuti
vychlazené kokosové mléko (pouze tuhá část)1 plechovka
agáve2 lžičky
Postup přípravy:

Po hodně dlouhé době se mi naskytla příležitost upatlat zase nějaký raw dortík.

A protože moc času na experimenty nebylo a chtěla jsem něco, co bude zaručeně chutnat, inspirovala jsem se v receptech od osvědčených raw odborníků.

Suroviny na korpus rozmixujeme ve výkonném mixéru na hmotu, která je sypká, ale při stlačení se spojí a drží tvar. 

Dno rozevírací formy (18cm) přetáhneme potravinovou fólií, hmotu na něj pečlivě napěchujeme. Vychladíme v lednici, než připravíme krém.

Na krém opět vždy rozmixujeme dané suroviny do hladkého krému.

U borůvkovo-rybízového dortíku jsem do 2/3 krému dala 200g borůvek a do zbylé třetiny rybíz.

Na čokoládovou vrstvu taktéž umixujte suroviny, vychlaďte a nakonec dokončete kokosovou vrstvou. Ta vznikne vyšleháním tuhé části kokosového mléka s kapkou agáve sirupu či jiného Vámi preferovaného sladidla do konzistence šlehačky.

Dortíky nechte minimálně přes noc ztuhnout v lednici. Před otevřením formy oddělte dorty ostrým nožem od obruče.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno