Korpus 1: | |
mandle | 1 šálek (250ml) |
kokosový cukr nebo xylitol | 2 lžíce |
rozpuštěný kokosový olej | 2 lžíce |
Korpus 2: | |
vlašské ořechy | 1 šálek |
namočené darle | pár |
psylium | 2 - 3 lžíce |
voda | dle potřeby |
Krém 1: | |
kešu | 1 šálek |
zralý banán | 1 ks |
citron - šťáva | 1/2 ks |
rozpuštěný kokosový olej | 80 g |
rybíz, borůvky | dle chuti |
agáve, popř. xylitol | dle chuti |
Krém 2 + 3: | |
zralé avokádo | 1 ks |
zralý banán | 1 ks |
kakao | 2 lžíce |
rozpuštěný kokosový olej | 90 ml |
agáve nebo xylitol (či jiné sladidlo) | dle chuti |
vychlazené kokosové mléko (pouze tuhá část) | 1 plechovka |
agáve | 2 lžičky |
Po hodně dlouhé době se mi naskytla příležitost upatlat zase nějaký raw dortík.
A protože moc času na experimenty nebylo a chtěla jsem něco, co bude zaručeně chutnat, inspirovala jsem se v receptech od osvědčených raw odborníků.
Suroviny na korpus rozmixujeme ve výkonném mixéru na hmotu, která je sypká, ale při stlačení se spojí a drží tvar.
Dno rozevírací formy (18cm) přetáhneme potravinovou fólií, hmotu na něj pečlivě napěchujeme. Vychladíme v lednici, než připravíme krém.
Na krém opět vždy rozmixujeme dané suroviny do hladkého krému.
U borůvkovo-rybízového dortíku jsem do 2/3 krému dala 200g borůvek a do zbylé třetiny rybíz.
Na čokoládovou vrstvu taktéž umixujte suroviny, vychlaďte a nakonec dokončete kokosovou vrstvou. Ta vznikne vyšleháním tuhé části kokosového mléka s kapkou agáve sirupu či jiného Vámi preferovaného sladidla do konzistence šlehačky.
Dortíky nechte minimálně přes noc ztuhnout v lednici. Před otevřením formy oddělte dorty ostrým nožem od obruče.
Podrobné info: