Pažitka
Název:

Raw mandlová pomazánka


Raw mandlová pomazánka


Ingredience:
Ingredience:
přírodní mandle100 g
voda100 ml
lahůdkové droždí1/2 lžíce
citronová šťáva kapka
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Mandlový krém na pizzu nebo pomazánka na kousek dobrého chleba s pažitkou a rajčetem ze zahrádky, jak je libo. Původně jsem si říkala, že to není finančně milá záležitost, vždyť ale malý kyblíček některých pomazánek, sýrů atp. vyjde stejně (a takové polotovary jsou navíc plné víme čeho), přitom tahle domácí zabere sotva čtyři minuty vašeho času. Pokud je vám navíc smutno po játrové paštice, přesně k té táta chuť přirovnal, tak nevím, dejte vědět.

  1. Mandle necháme přes noc namočené ve vodě. (Ano, i se slupkou, jen to chce silný mixer.)
  2. Rozmixujeme s vodou a dochutíme.
  3. Podáváme s pečivem, čerstvou bylinou a zeleninou nebo můžeme použít třeba na pizzu.
Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Iveta Čížová

    zavřít okno