Pažitka
Název:

Raw mandlové košíčky s kokosovým krémem


Raw mandlové košíčky s kokosovým krémem


Ingredience:
Košíčky:
mandle1 šálek
sušené datle1/2 šálku
vanilkový extrakt1 lžička
voda z namočených datlí2 lžíce
Krém:
zralé avokádo1 ks
rýžový sirup1 lžíce
kokosové máslo4 vrchovaté lžíce
vanilkový extrakt1 lžička
kakao1 lžíce
šťáva z 1/2 citronu dle chuti
Postup přípravy:

Raw, vitariánství neboli živá či syrová strava…to jsou pojmy, které se v poslední době skloňují v oblasti zdravého životního stylu stále častěji. Na pultech obchodů se objevují raw tyčinky a v mnoha restauracích si můžete pochutnat na lahodných pokrmech živé stravy. 
Stravovat se pouze vitariánsky není pro každého, to samozřejmě chápu a určitě vás k něčemu takovému nehodlám nabádat. Zařadit do svého jídelníčku více přirozených potravin ale rozhodně není na škodu. Velice oblíbené jsou mezi lidmi především raw dezerty, které mnohdy nerozeznáte od klasických sladkostí. Jejich nevýhodou je ale vyšší cena, která mnoho lidí odrazuje. Věděli jste ale, že připravit si raw dezert můžete velice snadno připravit i sami doma?! Tyto mandlové košíčky Vás ohromí!!

Všechny ingredience na košíčky společně rozmixujeme do požadované konzistence. Ta by měla být mírně lepivá, na škodu nejsou ani menší kousky mandlí, které v těstě při mixování zůstanou. Košíčky pak budou krásně křupavé. Takto připravené těsto natlačíme do formiček a vytvoříme asi 5 mm silný košíček. Jako formičky vám skvěle poslouží také plech na muffiny vyložený potravinovou folií. Než si připravíme krém, dáme košíčky tuhnout do ledničky.

Krém připravíme velice jednoduše. Avokádo rozkrojíme a vydlabeme a vložíme do mixeru. Přidáme k němu citronovou šťávu, rýžový sirup. Vanilkový extrakt a povolené kokosové máslo a mixujeme do hladka. Hotový krém rozdělíme do dvou misek. Do jedné poloviny vmícháme kakao, druhou ponecháme krásně zelenou.

Kakaovým krémem naplníme dna našich mandlových košíčků. Na něj rozprostřeme druhou vrstvu zeleného krému a pomocí špejle vytvoříme krouživými pohyby spirálu. Vznikne nám tak krásná mozaika.

Hotové košíčky necháme ztuhnout v lednici nebo v mrazáku. Pokud zvolíte tuhnutí v mrazáku, je potřeba košíčky cca půl hodiny před podáváním vyndat do pokojové teploty, aby lehce změkly.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Marie Hrázská

    zavřít okno