

| Ingredience: | |
| rebarbora | cca 4 řapíky |
| menší jablko | 1 ks |
| malá cibule nebo šalotka | 1 ks |
| sušené brusinky | hrstka |
| zavařené brusinky | 2 - 3 lžíce |
| čerstvý tymián | špetka |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
| cukr | dle chuti |
Pokud už jste se přejedli rebarborových koláčů, crumblů nebo udělali marmeládu a hledáte něco netradičního, jiného ... jste tady správně. Co takhle pikantně nakyslá omáčka ke grilovanému hermelínu nebo masíčku? Kdo má k hermelínu rád brusinky, určitě si pochutná. Recept jsem si upravila podle jednoho z Topreceptů uživatelky Maris. Maruško díky!
Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na kousku másla nebo trošce oleje. Pak přidáme sušené brusinky, na drobné kostičky nakrájené a oloupané jablko, na kousky nakrájenou rebarboru, tymián, malinko osolíme, opepříme a nepatrně podlijeme vodou. Dusíme skoro do rozvaření a pak přimícháme zavařené brusinky. Podle chuti dosolíme nebo dosladíme. Podáváme teplé nebo studené ke grilovaným pokrmům.
Podrobné info: