Pažitka
Název:

Rebarborová omáčka ke grilovanému hermelínu nebo masu


Rebarborová omáčka ke grilovanému hermelínu nebo masu


Ingredience:
Ingredience:
rebarboracca 4 řapíky
menší jablko1 ks
malá cibule nebo šalotka1 ks
sušené brusinky hrstka
zavařené brusinky2 - 3 lžíce
čerstvý tymián špetka
sůl dle chuti
pepř špetka
cukr dle chuti
Postup přípravy:

Pokud už jste se přejedli rebarborových koláčů, crumblů nebo udělali marmeládu a hledáte něco netradičního, jiného ... jste tady správně. Co takhle pikantně nakyslá omáčka ke grilovanému hermelínu nebo masíčku? Kdo má k hermelínu rád brusinky, určitě si pochutná.  Recept jsem si upravila podle jednoho z Topreceptů uživatelky Maris. Maruško díky!

Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na kousku másla nebo trošce oleje. Pak přidáme sušené brusinky, na drobné kostičky nakrájené a oloupané jablko, na kousky nakrájenou rebarboru, tymián, malinko osolíme, opepříme a nepatrně podlijeme vodou. Dusíme skoro do rozvaření a pak přimícháme zavařené brusinky. Podle chuti dosolíme nebo dosladíme. Podáváme teplé nebo studené ke grilovaným pokrmům.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno