Ingredience: | |
rebarbora | cca 4 řapíky |
menší jablko | 1 ks |
malá cibule nebo šalotka | 1 ks |
sušené brusinky | hrstka |
zavařené brusinky | 2 - 3 lžíce |
čerstvý tymián | špetka |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
cukr | dle chuti |
Pokud už jste se přejedli rebarborových koláčů, crumblů nebo udělali marmeládu a hledáte něco netradičního, jiného ... jste tady správně. Co takhle pikantně nakyslá omáčka ke grilovanému hermelínu nebo masíčku? Kdo má k hermelínu rád brusinky, určitě si pochutná. Recept jsem si upravila podle jednoho z Topreceptů uživatelky Maris. Maruško díky!
Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na kousku másla nebo trošce oleje. Pak přidáme sušené brusinky, na drobné kostičky nakrájené a oloupané jablko, na kousky nakrájenou rebarboru, tymián, malinko osolíme, opepříme a nepatrně podlijeme vodou. Dusíme skoro do rozvaření a pak přimícháme zavařené brusinky. Podle chuti dosolíme nebo dosladíme. Podáváme teplé nebo studené ke grilovaným pokrmům.
Podrobné info: