Ingredience: | |
hladká mouka | 50 g |
mandlová mouka | 50 g |
třtinový cukr | 100 g |
vejce | 2 ks |
žloutky | 2 ks |
smetana ke šlehání | 1 ks |
vanilkový extrakt | pár kapek |
citronová kůra | špetka |
rebarbora | 100 g |
jahody | 100 g |
třtinový cukr | 2 lžíce |
Grand Marnier | 2 lžíce |
máslo | na vymazání formiček |
třtinový cukr | na vysypání formiček |
Tuto neskutečnou dobrotu jsem poprvé ochutnala v Signature Restaurant, která se nachází nedaleko Brna. Od té doby jsem na clafoutis neustále myslela a nakonec jsem se ho odvážila upéct i doma. A věřte, že na tom není vůbec nic složitého.
TIP: Nejlépe chutná clafoutis chvíli po vytažení z trouby.
TIP NA PÁROVÁNÍ S VÍNEM: Sommeliérka Vinotéky Globus Marie Mlynaříková, se kterou jsem nedávno začala spolupracovat, k tomuto dezertu doporučuje svěží šumivé víno Crémant de Bourgogne Rosé Brut, které můžete zakoupit na stránkách vinoteka.globus.cz. Víno podávejte k dezertu dobře vychlazené, kombinace sladkého dezertu, lehce kyselé rebarbory a suchého růžového vína vás nadchne.
Podrobné info: