Pažitka
Název:

Rebarborové koláčky s jahodami a jogurtem


Rebarborové koláčky s jahodami a jogurtem


Ingredience:
Ingredience:
listové těsto (popř. křehké)1/2 balení
velký bílý jogurt1/2 kelímku
vejce1 ks
nastrouhaná kůra z citronu1 ks
cukr1 lžíce
rebarbora dle potřeby
jahody dle potřeby
cukr1 lžíce
meduňka nebo máta snítka
Postup přípravy:

Každý peče s rebarborou, tak ji zkuste i vy. Jahodová sezóna může začít přátelé!

Listové těsto vyválíme dotenka a vyložíme jím formičky až po okraj.
Rebarboru nakrájíme na kousky (já ji neloupu, ale kdo chce a je zvyklý, oloupe), vložíme spolu s cukrem a meduňkou do kastrůlku, přidáme cca 3PL vody a provaříme. Nesmí se nám rozpadnout na kaši. Nakonec vhodíme pokrájené jahody a odstavíme. Necháme vychladnout.
Jogurt vymícháme s cukrem, vejcem a citronovou kůrou dohladka a dáme na listové těsto. Vrstva nesmí být příliš vysoká, pečením trochu nabude, tak aby se tam vešla ještě navrch rebarbora s jahodami.
Vložíme do trouby rozpálené na 180C a upečeme. Těsto na dně můžeme propíchat lehce vidličkou, aby se nevydouvalo.
Upečené vyjmeme a poklademe ještě teplé směsí rebarbory a jahod. Necháme zcela vychladnout a nejlépe vychladíme ještě v lednici.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno